«Αντίο» στο ιρανικό αργό και από την Κίνα

«Αντίο» στο ιρανικό αργό και από την Κίνα

203
«Αντίο» στο ιρανικό αργό και από την Κίνα

Οι εισαγωγές της Κίνας σε ιρανικό αργό κατέγραψαν μείωση της τάξης του 60% τον περασμένο Ιούνιο, συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2018, αγγίζοντας τους 855.638 τόνους (ήτοι 208.205 βαρέλια/ημέρα), σύμφωνα με το General Administration of Customs της Κίνας.

Να σημειωθεί ότι οι αντίστοιχες εισαγωγές ανήλθαν σε 254.016 βαρέλια/ημέρα τον Μάιο. Η πτώση των εισαγωγών ιρανικού αργού προς κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του Κινεζικού Δράκου ήρθε ως συνέπεια της άρσης των απαλλαγών από τις αμερικανικές κυρώσεις, που είχαν δοθεί σε ορισμένες χώρες και οι οποίες είχαν ισχύ έως τα τέλη του περασμένου Μαΐου.

Αναφορικά με το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, οι εισαγωγές ιρανικού αργού από την Κίνα κατέγραψαν πτώση κατά 30% αγγίζοντας τους 11,03 εκατ. τόνους ή τα 447.327 βαρέλια/ημέρα.

Την ίδια ώρα οι εισαγωγές της Κίνας σε αργό πετρέλαιο από την Σαουδική Αραβία σημείωσαν άνοδο κατά 84,1% τον περασμένο Ιούνιο, σε σχέση με πέρυσι, καταγράφοντας το ρεκόρ των 7,72 εκατ. τόνων, με αποτέλεσμα το Σαουδαραβικό Βασίλειο να εκθρονίσει την Ρωσία ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής αργού της Κίνας.

Επιπλέον, κατά την διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2019, οι εισαγωγές ρωσικού αργού από την Κίνα αυξήθηκαν κατά 15,2%, φτάνοντας τους 1,53 εκατ. βαρέλια/ημέρα, εν αντιθέσει με την πτώση κατά 76,2% στις εισαγωγές της Κίνας σε αμερικανικό αργό, οι οποίες άγγιξαν τα 515.722 βαρέλια/ημέρα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.