«Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε» για τους Ινδούς ναυτικούς

«Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε» για τους Ινδούς ναυτικούς

136
«Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε» για τους Ινδούς ναυτικούς

O αριθμός των ενεργών Ινδών ναυτικών που απασχολούνται σε πλοία υπό ινδική αλλά και ξένη σημαία έχει αυξηθεί σημαντικά και συγκεκριμένα κατά 45% τα τελευταία τρία χρόνια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε πρόσφατα στο Κοινοβούλιο ο υπουργός Ναυτιλίας της Ινδίας, Mansukh Mandaviya, οι ναυτικοί ινδικής καταγωγής αυξήθηκαν από 143.940 το 2016 σε 208.799 το 2018.

INDIAN SEAFARERS
Πηγή: Press Information Bureau

 

Σύμφωνα με τον Ινδό υπουργό, η κυβέρνηση της χώρας τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σε σημαντικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της παρουσίας των Ινδών ναυτικών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο ίδιος τόνισε ότι καθώς η απασχόληση και η ευημερία των Ινδών ναυτικών εντάσσονται στο ρυθμιστικό πλαίσιο του Μaritime Labour Convention, όλο και περισσότεροι πλοιοκτήτες εκτός Ινδίας απασχολούν ναυτικούς από την ασιατική χώρα. Παράλληλα, και η απλούστευση των διαδικασιών έκδοσης CDC (Continuous Discharges Certificate) κινείται προς την κατεύθυνση αυτή.

Τέλος, ο Ινδός υπουργός σημείωσε ότι το πρόγραμμα σπουδών τόσο πλοιάρχων όσο και κατώτερων πληρωμάτων αναθεωρήθηκε το 2016 και επιτρέπει πλέον την εκπαίδευση εν πλω σε ποντοπόρα πλοία αλλά και σε ρυμουλκά, εξέλιξη η οποία συμβάλλει στην ενίσχυση του ναυτικού επαγγέλματος στη χώρα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.