Συμφωνία- ορόσημο για ABS και MOL

Συμφωνία- ορόσημο για ABS και MOL

152
Συμφωνία- ορόσημο για ABS και MOL

Ο αμερικανικός νηογνώμονας ABS και η ιαπωνική Mitsui OSK Lines (MOL) υπέγραψαν πρόσφατα MoU προκειμένου να συνεργαστούν στην ναυπήγηση 14 νέων gas carriers νέας γενιάς και προηγμένης τεχνολογίας.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών προβλέπει την ναυπήγηση επτά Very Large Ethane Carriers και επτά πλοίων μεταφοράς LNG για τον στόλο της MOL, τα οποία κατόπιν της παράδοσής τους θα πραγματοποιούν μεταφορές από τις ΗΠΑ προς την Κίνα και άλλες αγορές παγκοσμίως.

mol-mou

Ο κ. Tony Nassif, Executive Vice President και Chief Operating Officer του ABS, επεσήμανε ότι ο αμερικανικός νηογνώμονας αποτελεί ηγέτη στην ταξινόμηση gas carriers, υποστηρίζοντας ορισμένα από τα πιο καινοτόμα και τεχνολογικά απαιτητικά έργα σε παγκόσμιο επίπεδο. O ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο ABS στην προκειμένη περίπτωση θα χρησιμοποιήσει την εκτεταμένη εμπειρία του προς την ανάπτυξη της ασφαλούς διαχείρισης, αποθήκευσης και μεταφοράς αερίων.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας ο ABS θα παρέχει, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες έρευνας και επιθεώρησης, τόσα στα πλοία όσο και στα μηχανήματα και στον εξοπλισμό των, αλλά και θα παρέχει επίσης συμβουλευτικές υπηρεσίες για όσα πλοία ξένης σημαίας προσεγγίζουν τερματικούς σταθμούς των ΗΠΑ.

Φωτό: ΑΒS

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.