Χαμόγελα έφερε το Q2 στους αμερικανικούς τραπεζικούς κολοσσούς

Χαμόγελα έφερε το Q2 στους αμερικανικούς τραπεζικούς κολοσσούς

53
Χαμόγελα έφερε το Q2 στους αμερικανικούς τραπεζικούς κολοσσούς

Tα εταιρικά τους αποτελέσματα για το β’ τρίμηνο του έτους ανακοινώνουν οι αμερικανικοί τραπεζικοί κολοσσοί στον απόηχο της μείωσης των επιτοκίων που ανήγγειλε ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στα τέλη Ιουλίου.

Ειδικότερα, η Citigroup, η οποία ήταν η πρώτη που δημοσιοποίησε τα οικονομικά της αποτελέσματα την Δευτέρα 15 Ιουλίου, κατέγραψε αύξηση στα τριμηνιαία της κέρδη κατά 7% στα $4,8 δις έναντι $4,5 δις ένα χρόνο πριν κυρίως λόγω ισχυρών επιδόσεων στον τομέα της λιανικής τραπεζικής στις ΗΠΑ.

Σε ό,τι αφορά τα έσοδα, η Citigroup σημείωσε άνοδο 2% στα $18,76 δις με αυτά από την αμερικανική λιανική τραπεζική να ανέρχονται στα $5,16 δις (+3%) και ενώ ένας σημαντικός αριθμός αναλυτών ανέμενε ότι τα συνολικά της έσοδα θα κινηθούν στα $18,5 δις.

Την Τρίτη 16 Ιουλίου ήταν η σειρά της Goldman Sachs και της JP Morgan να ανακοινώσoυν  τα οικονομικά τους αποτελέσματα. Ειδικότερα η Goldman Sachs ξεπέρασε για δεύτερο συνεχή τρίμηνο τις εκτιμήσεις από πλευράς Wall Street, σημειώνοντας κέρδη/μετοχή της τάξης των $5,81 έναντι εκτιμήσεων κερδών $4,89/μετοχή. Παράλληλα τα έσοδα της Goldman Sachs άγγιξαν τα $9,46 δις σημειώνοντας ωστόσο μείωση 2% σε σχέση με τα έσοδα του Q2 του 2018 με τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική, τα οποία εντούτοις «κέρδισαν» τις εκτιμήσεις αναλυτών, να υποχωρούν τελικά κατά 9%.

Μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων, η τιμή της μετοχής της Goldman Sachs, η οποία από τις 6 μεγάλες αμερικανικές τράπεζες είναι η περισσότερο εξαρτώμενη από το trading στη Wall Street,  στη αυξήθηκε κατά 1,7%. Να σημειωθεί ότι η Goldman Sachs αύξησε το τριμηνιαίο της μέρισμα στα $1,25/μετοχή από τα 85 cents που είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο μετά την επιτυχή έκβαση στα ετήσια stress tests της Fed.

Tις καλύτερες οικονομικές επιδόσεις για το β’ τρίμηνο του 2019 έχει επιδείξει η JP Morgan, της οποίας τα κέρδη άγγιξαν τα επίπεδα ρεκόρ των $9,65 δις ή $2,80/μετοχή σημειώνοντας άνοδο 16% σε ετήσια βάση. Την ίδια στιγμή τα έσοδά της κινήθηκαν στα $29,57 δις, αύξηση 4%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για έσοδα ύψους $28,9 δις. Την ίδια στιγμή, η JP Morgan αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία της το 2019 στα $57,5 δις σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της των $58 δις. Η CFO της,  Jennifer Piepszak σημείωσε σε διεθνή μέσα ότι αναμένει τρεις μειώσεις επιτοκίων εντός του 2019 ενώ σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί μόνο μία, τα κέρδη της JP Morgan αναμένεται να υπερβούν τα $57,5 δις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.