Καινοτόμες λύσεις για την πρόωση των πλοίων

Καινοτόμες λύσεις για την πρόωση των πλοίων

238
Καινοτόμες λύσεις για την πρόωση των πλοίων

Καθώς εντείνονται οι προσπάθειες για μείωση των επιβλαβών αέριων ρύπων από τα πλοία, κερδίζει έδαφος -μεταξύ άλλων- η χρήση καινοτόμων λύσεων πρόωσης των πλοίων. Μία από αυτές τις λύσεις αναδεικνύεται και η αιολική ενέργεια, προς την οποία στρέφεται και η Louis Dreyfus Armateurs (LDA).

Ειδικότερα η LDA αποτελεί το τελευταίο μέλος της International Windship Association (IWSA), που σκοπό έχει την υιοθέτηση και την ανάπτυξη τέτοιων καινοτόμων λύσεων με τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα η LDA είχε συνεργαστεί με την Airseas, θυγατρική της Airbus, για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μέσω της χρήσης «kite system», ενός ειδικά κατασκευασμένου, υπερμεγέθους «χαρταετού», η χρήση του οποίου θα επιτρέψει τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων. Μετά τα θετικά αποτελέσματα από τη συνεργασία αυτή, η LDA αποφάσισε να εγκαταστήσει μόνιμα το εν λόγω σύστημα πρόωσης στο «MV Ville de Bordeaux», Ro-Ro Cargo πλοίο χωρητικότητας 21.500 τόνων, από το 2020, όπως ενημέρωσε με σχετική ανακοίνωση.

Όπως σημείωσε ο Edouard Louis-Dreyfus, πρόεδρος της LDA, η ανάπτυξη λύσεων με τη χρήση αιολικής ενέργειας αποτελεί απάντηση στις περιβαλλοντικές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η βιομηχανία και η συμμετοχή της εταιρείας του στη IWSA αποτελεί φυσική εξέλιξη.

Φωτό: Louis Dreyfus Armateurs

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.