Με το βλέμμα στον Ινδικό το Άμπου Ντάμπι

Με το βλέμμα στον Ινδικό το Άμπου Ντάμπι

114
Με το βλέμμα στον Ινδικό το Άμπου Ντάμπι

Συμφωνία υπέγραψαν η Abu Dhabi Ports και η Mauritius Ports Authority (MPA) προκειμένου να ανταλλάξουν εμπειρίες και τεχνογνωσία με απώτερο στόχο την ενίσχυση της ναυτιλίας και του θαλάσσιου εμπορίου στον Ινδικό Ωκεανό.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Abu Dhabi Ports και η MPA, μέσω της συνεργασίας δημοσίων και ιδιωτικών φορέων, επιθυμούν να προωθήσουν την ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μαυρίκιο, την διαμόρφωση

όρων αύξησης των προσεγγίσεων πλοίων στους λιμένες των δύο χωρών, την προώθηση της ασφάλειας των μελών πληρωμάτων καθώς και επιβατών πλοίων κ.ά.

Επιπλέον, στόχος των δύο μερών είναι η ενίσχυση της αγοράς κρουαζιέρας ενδυναμώνοντας την θέση του Port Louis Harbour στον Ινδικό ως λιμάνι εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων. Στόχος είναι η προσέλκυση περισσότερων επιβατών κρουαζιέρας από την Αραβική Χερσόνησο, την Ασία και την ανατολική Αφρική, καθώς και περισσότερων εταιρειών κρουαζιέρας στην περιοχή.

Φωτό: Αdports.ae

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.