Παραμένει ισχυρή η νοτιοκορεατική οικονομία

Παραμένει ισχυρή η νοτιοκορεατική οικονομία

49
Παραμένει ισχυρή η νοτιοκορεατική οικονομία

Τη βεβαιότητα ότι η οικονομία της Νότιας Κορέας είναι ασφαλής αναφέρει σε έκθεσή προς την Εθνοσυνέλευση η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Yonhap. Η έκθεση ρητά ξεκαθαρίζει ότι ακόμα και στα χειρότερα σενάρια μιας πιθανής σύρραξης των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη και επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας, η οικονομία της χώρας είναι επαρκώς διασφαλισμένη.

Η αβεβαιότητα του εμπορικού πολέμου που μαίνεται μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και η καθυστέρηση στην ανάκαμψη των τιμών των ημιαγωγών, προϊόν-κλειδί των φορτίων που εξάγονται από τα λιμάνια της Νότιας Κορέας, προβληματίζουν τους αναλυτές για τις προοπτικές της νοτιοκορεατικής οικονομίας, η οποία ήδη εμφανίζει σημάδια επιβράδυνσης. Η ελαφρά συνεχιζόμενη κάμψη των εξαγωγών κατά τους έξι τελευταίους μήνες, οδήγησε την οικονομία της χώρας στα χειρότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας.

Ωστόσο, τα stress tests τα οποία διεξήγαγε η Κεντρική Τράπεζα έδειξαν ότι η οικονομία θα άντεχε ακόμα και σε μία κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου Πεκίνου-Ουάσιγκτον.

Επιπλέον, η πιστωτική επέκταση των νοτιοκορεατικών τραπεζών προς τις επιχειρήσεις συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Τα δάνεια προς επιχειρήσεις κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους παρουσίασαν αύξηση κατά 4,8% φτάνοντας τα 730 δις δολάρια, ενώ οι επιχειρήσεις της χώρας προέβησαν στην έκδοση ομολόγων ύψους 5,4 δις δολαρίων, το μεγαλύτερο νούμερο από το 2012.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.