Ένα ακόμα φιλικό προς το περιβάλλον κρουαζιερόπλοιο εξερεύνησης

Ένα ακόμα φιλικό προς το περιβάλλον κρουαζιερόπλοιο εξερεύνησης

148
Ένα ακόμα φιλικό προς το περιβάλλον κρουαζιερόπλοιο εξερεύνησης

Βασιζόμενη στην επιτυχία του νεότευκτου πλοίου “Hondius”, κατηγορίας Polar Class 6, η εταιρεία Oceanwide Expeditions προχώρησε στην παραγγελία ενός ακόμα αδελφού πλοίου με την ονομασία “M/V Janssonius”, η ναυπήγηση του οποίου είναι προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2021.

Το κατηγορίας 1A super ice-class πλοίο θα έχει χωρητικότητα 174 επιβάτες, ενώ όπως και το αδελφό του πλοίο “Hondius” θα είναι εξοπλισμένο με μια σειρά προηγμένων συστημάτων ειδικά σχεδιασμένων για ασφαλή, γρήγορα και ευέλικτα ταξίδια στην Αρκτική, την Ανταρκτική και τις τριγύρω περιοχές.

Το πλοίο θα έχει μήκος 107 μ., πλάτος 17,6 μ., ενώ θα τροφοδοτείται από δύο κύριες μηχανές που θα παρέχουν ισχύ 4.200 kW και θα του επιτρέπουν ταχύτητες έως και 15 κόμβων. ‘Οπως και στο αδελφό του πλοίο, το σύστημα πρόωσης του “Janssonius” θα περιλαμβάνει μια προπέλα μεταβλητού βήματος, ένα σύστημα ευέλικτης διαχείρισης ισχύος και μια αξονική γεννήτρια, αντί για ηλεκτρογεννήτρια πετρελαίου. Αυτό θα επιτρέπει στο πλοίο να έχει τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμου καθώς και τις χαμηλότερες δυνατές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Επιπλέον, το πλοίο θα χρησιμοποιεί βιοδιασπώμενα λιπαντικά και επιστρώσεις, θα διαθέτει εσωτερικά και εξωτερικά LED φωτισμό, θέρμανση με χρήση ατμού για ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ η αποβαλλόμενη θερμότητα θα χρησιμοποιείται για την παραγωγή γλυκού νερού. Με αυτό τον τρόπο, οι επιβάτες του “Janssonius” θα μπορούν να επισκέπτονται τις πολικές περιοχές επηρεάζοντάς τες όσο το δυνατόν λιγότερο.

Φωτό: Oceanwide Expeditions

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.