Απειλές στον ορίζοντα για την αμερικανική οικονομία

Απειλές στον ορίζοντα για την αμερικανική οικονομία

53
Απειλές στον ορίζοντα για την αμερικανική οικονομία

H Morgan Stanley εκφράζει έντονες ανησυχίες για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας παρά τις προσπάθειες της Fed για χαλάρωση της πολιτικής των επιτοκίων.

Η αμερικανική τράπεζα σε σημείωμα που εξέδωσε προς τους πελάτες της, αναφέρει ότι η οικονομία των ΗΠΑ αντιμετωπίζει ορισμένους πολύ υψηλούς μακροοικονομικούς κινδύνους, όπως ο χαμηλός πληθωρισμός, οι εντεινόμενες εμπορικές πιέσεις και τα δυσμενή στοιχεία για την απασχόληση. Αναλυτές επισημαίνουν, ωστόσο, ότι οι κινήσεις της Fed φαίνεται να γίνονται πλέον πολύ αργά.

Οι αγορές αναμένουν τον Ιούλιο την απόφαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας για μείωση των επιτοκίων της, προκειμένου να ενισχύσει την μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Η αδυναμία επίτευξης του στόχου για 2% πληθωρισμό και οι ανησυχίες που δημιουργούν οι συνεχιζόμενες εμπορικές διενέξεις, στις οποίες έχει εμπλέξει τις ΗΠΑ ο πρόεδρος Trump, ωθούν πλέον σημαντική μερίδα των επενδυτών να υιοθετεί περισσότερο αμυντικές θέσεις. Παρά το αναμενόμενο ράλι των τιμών λόγω της επικείμενης μείωσης των επιτοκίων, η Morgan Stanley παραμένει επιφυλακτική και συνιστά στους πελάτες της στάση αναμονής, μεταβάλλοντας τη θέση της για την παγκόσμια ανάπτυξη σε «στάσιμη» από «συνεχή ανάκαμψη». Επισημαίνοντας τους πραγματικούς κινδύνους και απειλές των μακροοικονομικών στοιχείων, ο αμερικανικός κολοσσός συνιστά ιδιαίτερη προσοχή ιδίως σε ορισμένες μετοχές οι οποίες είδαν τις τιμές τους να πραγματοποιούν ράλι το τελευταίο διάστημα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.