Κινεζικές βλέψεις στα ρωσικά σιτηρά

Κινεζικές βλέψεις στα ρωσικά σιτηρά

72
Κινεζικές βλέψεις στα ρωσικά σιτηρά

Ο κινεζικός trader γεωργικών εμπορευμάτων COFCO «έχει βάλει στο μάτι» το 25% του τρίτου μεγαλύτερου τερματικού σιτηρών της Ρωσίας, KSK στο Νοβοροσίσκ, όπως αναφέρουν ρωσικά μέσα.

Παράλληλα, η DeloPorts, η οποία διαχειρίζεται τον εν λόγω τερματικό, επιβεβαίωσε τις διαπραγματεύσεις με την COFCO, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει λεπτομέρειες.

Να σημειωθεί ότι τα γεωργικά εμπορεύματα αποτελούν ζωτικής σημασίας κλάδο για την ρωσική οικονομία με αποτέλεσμα τόσο η παραγωγή όσο και οι εξαγωγές να εμφανίζουν ανοδική τάση τα τελευταία χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό ένας σημαντικός αριθμός αναλυτών χαρακτηρίζει τα σιτηρά ως «νέο πετρέλαιο» με τα κέρδη του ρωσικού κράτους από τις εξαγωγές τα τελευταία χρόνια να ανέρχονται στα $20 δις.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το 2018, μέσω του τερματικού KSK στον οποίο συμμετέχει κατά 25% η Cargill, διακινήθηκαν περίπου 4,8 εκατ. τόνοι σιτηρών.

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.