Αργεντινή: Η σόγια στέλνει ευοίωνα μηνύματα

Αργεντινή: Η σόγια στέλνει ευοίωνα μηνύματα

62
Αργεντινή: Η σόγια στέλνει ευοίωνα μηνύματα

Oι συγκομιδές σόγιας για την καλλιεργητική περίοδο 2018/19 στην Αργεντινή σχεδόν ολοκληρώθηκαν με το Buenos Aires Grain Exchange να εκτιμά ότι η παραγωγή αποτέλεσε την δεύτερη μεγαλύτερη τα τελευταία 19 χρόνια.

Ειδικότερα το Buenos Aires Grain Exchange αναμένει ότι η παραγωγή σόγιας της Αργεντινής θα αγγίξει στους 56 εκατ. τόνους, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 49%, κυρίως, λόγω καλύτερης σοδειάς, η οποία άγγιξε τους 3,35 τόνους/εκτάριο.

Όπως είναι λογικό, η αυξημένη παραγωγή από πλευράς Αργεντινής θα αυξήσει τον ανταγωνισμό με την Βραζιλία, καθώς η Κίνα, η οποία αποτελεί τον κορυφαίο εισαγωγέα σόγιας στον κόσμο, στρέφεται στις εισαγωγές από τη νότια Αμερική λόγω των εμπορικών διενέξεων με τις ΗΠΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας αναφέρει στην τελευταία του έκθεση ότι εάν οι κινεζικοί δασμοί στις εισαγωγές σόγιας από τις ΗΠΑ συνεχιστούν και με δεδομένες τις περιορισμένες προμήθειες από πλευράς Βραζιλίας την άνοιξη, η Αργεντινή θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο στο παγκόσμιο εμπόριο σόγιας.

Τέλος, ο Terry Reilly, Senior Commodity Analyst της Futures International, ανέφερε σε μέσα της νότιας Αμερικής ότι τα αποθέματα σόγιας της Βραζιλίας εκτιμάται ότι θα μειωθούν κατά 25% σε ετήσια βάση με συνέπεια η Κίνα να αυξήσει τις εισαγωγές της από άλλες χώρες, όπως η Αργεντινή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.