Μεγαλεπήβολα σχέδια της Ρωσίας στην αγορά του LNG

Μεγαλεπήβολα σχέδια της Ρωσίας στην αγορά του LNG

109
Μεγαλεπήβολα σχέδια της Ρωσίας στην αγορά του LNG

Ο υπουργός ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, δήλωσε στην εφημερίδα Nikkei ότι στόχος της ρωσικής κυβέρνησης είναι έως το 2035 να πενταπλασιάσει την παραγωγή LNG.

Συγκεκριμένα, η Ρωσία σχεδιάζει η παραγωγή LNG της να αγγίξει τους 120 εκατ. τόνους έως το 2035 και ίσως να φτάσει και τους 140 εκατ. τόνους, συγκριτικά με την σημερινή παραγωγή των 28 εκατ. τόνων.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Tass, η Ρωσία σχεδιάζει να αυξήσει το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά του LNG αγγίζοντας το 20%, προσθέτοντας ο κ. Novak ότι η χώρα διαθέτει όλους τους απαραίτητους πόρους προκειμένου να πετύχει τον στόχο της.

Στο πλαίσιο του πλάνου της για αύξηση της παραγωγής LNG, η Ρωσία προγραμματίζει το 70% των εξαγωγών της να έχουν ως προορισμό τις χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού.

Να σημειωθεί ότι η Ρωσία έχει επενδύσει σε μεγάλα ενεργειακά έργα, όπως το Yamal LNG και το Arctic LNG 2, με τα αποθέματα της χώρας σε φυσικό αέριο στην Αρκτική να υπολογίζονται σε 74 τρις κ.μ..

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.