Κόμβος συνδυασμένων μεταφορών η Κροατία

Κόμβος συνδυασμένων μεταφορών η Κροατία

109
Κόμβος συνδυασμένων μεταφορών η Κροατία

Η εταιρεία Adriatic Gate Container Terminal, η κροατική θυγατρική της International Container Terminal Services Inc., σε συνεργασία με την λιμενική αρχή της Ριέκα πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες επέκτασης και εκβάθυνσης του εν λόγω λιμένα.

Οι εργασίες θα χωριστούν σε δύο φάσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε έργα εκβάθυνσης αλλά και επιμήκυνσης της υφιστάμενης αποβάθρας των 130 μ. προκειμένου το μήκος της να φτάσει τα 438 μ. και το βύθισμά της τα 15 μ. με χρονικό ορίζοντα αποπεράτωσης των έργων το 2020. Κατά την διάρκεια της δεύτερης φάσης του έργου, οι εργασίες θα οδηγήσουν σε περαιτέρω αύξηση του βυθίσματός της το οποίο θα αγγίζει τα 16,5 μ.

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, ο τερματικός σταθμός εμπορευματοκιβωτίων του λιμένα της Ριέκα θα είναι ο πρώτος στην βόρεια Αδριατική που θα μπορεί να εξυπηρετεί πλοία χωρητικότητας έως και 20.000 TEUs, με μήκος 400 μ. και πλάτος 59 μ.

Στόχος αποτελεί και η καλύτερη δυνατή απευθείας σύνδεση του λιμανιού της Ριέκα με την ενδοχώρα της Κροατίας, καθώς και με γειτονικές χώρες όπως η Ουγγαρία, η Σερβία και η Βοσνία και Ερζεγοβίνη, μέσω σιδηροδρομικών και οδικών μέσων.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.