Γιατί τα Εμιράτα εξελίσσονται σε port states;

Γιατί τα Εμιράτα εξελίσσονται σε port states;

205
Γιατί τα Εμιράτα εξελίσσονται σε port states;

Ο τερματικός σταθμός CSP Abu Dhabi στο λιμάνι του Khalifa στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί στις 20 Απριλίου 2019, υπό την διαχείριση της COSCO Shipping Ports Limited σε συνεργασία με την Abu Dhabi Ports, υποδέχθηκε πρόσφατα δύο από τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως.

Πρόκειται για τα m/v COSCO Shipping Solar και COSCO Shipping Pisces, χωρητικότητας 21.000 TEUs και 20.000 TEUs, αντίστοιχα, τα οποία ξεκίνησαν από την Τσινγκτάο της Κίνας, φτάνοντας στον τερματικό σταθμό CSPAbuDhabi.

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, το γεγονός ότι mega containerships προσεγγίζουν τον εν λόγω τερματικό σταθμό, συμβάλλει στην ανάδειξη του Άμπου Ντάμπι σε παγκόσμιο εμπορικό κόμβο.

Ο συγκεκριμένος τερματικός σταθμός αποτελεί μέρος του Νέου Δρόμου Μεταξιού της Κίνας, ενώ το λιμάνι του Khalifa αναμένεται να αναδειχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια όχι μόνο στην Μ. Ανατολή αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο τερματικός σταθμός CSP Abu Dhabi συνδέει το λιμάνι του Khalifa με το υπόλοιπο δίκτυο της COSCO Shipping Ports που περιλαμβάνει 285 αποβάθρες σε 37 λιμένες παγκοσμίως.

Φωτό: adports.ae

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.