Η Αίγυπτος επενδύει στις θαλάσσιες μεταφορές της

Η Αίγυπτος επενδύει στις θαλάσσιες μεταφορές της

148
Η Αίγυπτος επενδύει στις θαλάσσιες μεταφορές της

Η Αίγυπτος σχεδιάζει να ενισχύσει τις εξαγωγές της προς χώρες της ανατ. Αφρικής και όχι μόνο εγκαινιάζοντας μία τακτική γραμμή με στόχο να τονώσει την εθνική της οικονομία.

Η νέα τακτική γραμμή θα ξεκινά από το λιμάνι Ain Sokhna, ανατολικά του Καΐρου, με προορισμό άλλες χώρες της Αφρικής, κυρίως όσων χωρών βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα της αφρικανικής ηπείρου.

Σε ομιλία του ο κ. Hesham Tawfik, υπουργός Δημοσίων Επιχειρήσεων της Αιγύπτου, επεσήμανε ότι η νέα τακτική γραμμή, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο θα συμβάλλει στην ενίσχυση της θέσης της χώρας ως βόρειας πύλης της Αφρικής προς τις ευρωπαϊκές χώρες.

Μέσα από την δημιουργία της τακτικής γραμμής η Αίγυπτος θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της Ευρώπης και των χωρών εκείνων που δεν έχουν πρόσβαση στην θάλασσα, όπως η Αιθιοπία, το Νότιο Σουδάν, η Ουγκάντα, η Ρουάντα και το Μπουρούντι.

Επιπρόσθετα, ο κ. Tawfik ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η Αίγυπτος και η Τουρκία έχουν συμφωνήσει για την δημιουργία γραμμής RO-RO, μέσω της οποίας θα διεξάγονται μεταφορές εμπορευμάτων μεταξύ των δύο χωρών. Επιπλέον, η δημιουργία της εν λόγω γραμμής θα καταστήσει εφικτό να πραγματοποιούνται τουρκικές εξαγωγές ηλεκτρικών συσκευών, υφασμάτων κ.ά. μέσα από αιγυπτιακούς λιμένες προς χώρες του Αραβικού Κόλπου.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.