Ένας νέος κόμβος θαλάσσιων μεταφορών στην Ν. Ασία

Ένας νέος κόμβος θαλάσσιων μεταφορών στην Ν. Ασία

139
Ένας νέος κόμβος θαλάσσιων μεταφορών στην Ν. Ασία

Η Ιαπωνία, η Ινδία και η Σρι Λάνκα σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν επενδύσεις στο λιμάνι του Κολόμπο της Σρι Λάνκα, ως μέρος της στρατηγικής τους να αξιοποιήσουν τις εμπορικές ευκαιρίες που προσφέρονται στον Ινδικό Ωκεανό.

Μέσα από την πραγματοποίηση των επενδύσεων εκτιμάται ότι το λιμάνι του Κολόμπο θα μπορεί να διαχειρίζεται μεγαλύτερο όγκο εμπορευματοκιβωτίων καθώς και μεγαλύτερης χωρητικότητας πλοία απ’ ότι σήμερα, ενώ θα ενισχυθούν οι θαλάσσιες μεταφορές από, προς και εντός της περιοχής της Ν. Ασίας.

Επιπλέον στόχος αποτελεί οι τρεις παραπάνω χώρες να ελέγξουν την κινεζική παρουσία και επιρροή της Κίνας στην περιοχή λόγω της πρωτοβουλίας One Belt One Road.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Ιαπωνία, η Ινδία και η Σρι Λάνκα αναμένεται ότι θα υπογράψουν MoUεντός του τρέχοντος έτους προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες επέκτασης και εκβάθυνσης στο λιμάνι του Κολόμπο τον Μάρτιο του 2020.

Το λιμάνι του Κολόμπο αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο πολυσύχναστο λιμένα της Σρι Λάνκα, μέσω του οποίου διακινείται το 90% των εξαγωγών της χώρας προς Ευρώπη, Μ. Ανατολή, Αφρική και Ασία, ενώ αντιπροσωπεύει ένα ταχέως αναπτυσσόμενο κόμβο θαλάσσιων μεταφορών στην περιοχή της Ν. Ασίας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.