Αναπτυξιακή ρότα χαράσσει το λιμάνι του Αμβούργου

Αναπτυξιακή ρότα χαράσσει το λιμάνι του Αμβούργου

100
Αναπτυξιακή ρότα χαράσσει το λιμάνι του Αμβούργου

Aναπτυξιακή πορεία παρουσιάζει ο λιμένας του Αμβούργου καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση των οικονομικών του αποτελεσμάτων για το α’ τρίμηνο του έτους, ο αριθμός των διακινηθέντων φορτίων άγγιξε τους 36,4 εκατ. τόνους καταγράφοντας αύξηση 6%.

Πιο συγκεκριμένα, ο όγκος των γενικών φορτίων που διακινήθηκαν από και προς τον γερμανικό λιμένα άγγιξαν τους 23,9 εκατ. τόνους (+5,4%), ενώ εκείνος των χύδην ξηρών φορτίων ανήλθε στους 10,7 εκατ. τόνους, σημειώνοντας αύξηση 7% κατά τους τρεις πρώτους μήνες του έτους.

Αισιόδοξα όμως ήταν τα μηνύματα και για την διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, η οποία έφτασε τα 2,3 εκατ. ΤΕUs καταγράφοντας αύξηση 6,4% κυρίως λόγω των τακτικών διαδρομών προς ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τέλος ο CEO του γερμανικού λιμένα, κ. Axel Mattern, χαρακτήρισε απόλυτα επιτυχές το α΄ τρίμηνο του 2019 και τόνισε ότι πλέον το λιμάνι του Αμβούργου αποτελεί κόμβο υπηρεσιών για τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.