Fincantieri: Σωρεία παραγγελιών για νέα πλοία

Fincantieri: Σωρεία παραγγελιών για νέα πλοία

427
Fincantieri: Σωρεία παραγγελιών για νέα πλοία

Τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri δέχθηκαν παραγγελίες για νέα κρουαζιερόπλοια, ύψους 6,5 δις ευρώ, κατά την διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2019.

Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια του συγκεκριμένου τριμήνου υπεγράφησαν συμφωνίες για τη ναυπήγηση 11 κρουαζιερόπλοιων για τις εταιρείες Oceania, Regent Seven Sea Cruises, Viking, MSC Cruises και Princess Cruises), καθώς και μία συμφωνία για τη ναυπήγηση ενός πολεμικού πλοίου.

Το βιβλίο παραγγελιών των Fincantieri στις 31 Μαρτίου 2019 περιελάμβανε 104 πλοία, συνολικής αξίας 34,3 δις ευρώ.

Κατά την διάρκεια του πρώτου τρίμηνου του 2019 τα Fincantieri παρέδωσαν 8 πλοία, εκ των οποίων τα δύο κρουαζιερόπλοια «Viking Jupiter» και «Costa Venezia» -το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της Costa Cruises το οποίο έχει ναυπηγηθεί αποκλειστικά για τις ανάγκες της κινεζικής αγοράς- και ένα πολεμικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Για το υπόλοιπο του 2019 τα Fincantieri αναμένεται να παραδώσουν 8 νεοναυπηγηθέντα πλοία, εκ των οποίων 6 κρουαζιερόπλοια και 2 πολεμικά πλοία.

Τα έσοδα των ιταλικών ναυπηγείων κατά την διάρκεια του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους ανήλθαν σε 1,385 εκατ. ευρώ, αύξηση κατά 13% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.