Η συγχώνευση HHI – DSME συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις

Η συγχώνευση HHI – DSME συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις

149
Η συγχώνευση HHI – DSME συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις

Κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων εργαζομένων στα ναυπηγεία HHI και τοπικών φορέων έχει ξεσπάσει στην πόλη Ουλσάν της Νότιας Κορέας μετά την απόφαση της Korea Shipbuilding & Offshore Engineering, της νέας εταιρείας που προέκυψε από την συγχώνευση των ναυπηγείων HHI και DSME, να εγκαταστήσει τα νέα της κεντρικά γραφεία στη Σεούλ.

Ειδικότερα οι μέτοχοι του ομίλου Hyundai Heavy Industries αναμένεται να συνεδριάσουν στις 31 Μαΐου και εάν η συγχώνευση με την DSME πάρει το πράσινο φως τόσο η HHI όσο και η DSME θα αποτελούν θυγατρικές της Korea Shipbuilding & Offshore Engineering.

Όπως αναφέρουν διαμαρτυρόμενοι εργαζόμενοι στη πόλη Ουλσάν, η οποία παραδοσιακά αποτελούσε την μητρόπολη της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας στη Νότια Κορέα, τα γραφεία της νεοσύστατης εταιρείας δεν θα πρέπει να εγκατασταθούν στην Σεούλ, καθώς κάτι τέτοιο θα είχε σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη της Ουλσάν.

Τέλος σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος της πόλης, Song Chul-ho, σημείωσε ότι η νέα ενοποιημένη εταιρεία θα πρέπει να παραμείνει στην Ουλσάν προκειμένου να εκπληρώσει την εταιρική της κοινωνική της ευθύνη και να συνεχίσει να συμβάλλει να στην ανάπτυξη της περιοχής.

Φωτο: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.