Ανάκαμψη για τις εξαγωγές αυστραλιανού σιδηρομεταλλεύματος

Ανάκαμψη για τις εξαγωγές αυστραλιανού σιδηρομεταλλεύματος

76
Ανάκαμψη για τις εξαγωγές αυστραλιανού σιδηρομεταλλεύματος

Oι εξαγωγές αυστραλιανού σιδηρομεταλλεύματος ανέκαμψαν τον περασμένο Απρίλιο, μετά το πλήγμα που δέχθηκαν λόγω του κυκλώνα Veronica στο δυτικό τμήμα της Αυστραλίας το οποίο παρεμπόδισε τις εργασίες στα ορυχεία και οδήγησε σε προσωρινό κλείσιμο λιμένων.

Οι εξαγωγές σιδηρομεταλλεύματος από την Αυστραλία άγγιξαν τους 69,1 εκατ. τόνους τον Απρίλιο του 2019, αντιπροσωπεύοντας αύξηση κατά 20% σε σχέση με τον περασμένο Μάρτιο.

Για το πρώτο τετράμηνο του 2019 η Αυστραλία εξήγαγε περίπου 259 εκατ. τόνους σιδηρομεταλλευμάτων, συγκριτικά με τους 280 εκατ. τόνους την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Ωστόσο η αύξηση των αυστραλιανών εξαγωγών δεν μπόρεσε να αντισταθμίσει τις μειωμένες εξαγωγές σιδηρομεταλλευμάτων από την Βραζιλία λόγω της κατάρρευσης του ορυχείου Brumadinho τον περασμένο Ιανουάριο.

Τον περασμένο Φεβρουάριο οι εξαγωγές βραζιλιάνικου σιδηρομεταλλεύματος κυμάνθηκαν σε 24,9 εκατ. τόνους, μειωμένες συγκριτικά με τους 30,1 εκατ. τόνους του περασμένου Ιανουαρίου, σύμφωνα με την Refinitiv. Τον Μάρτιο οι εν λόγω εξαγωγές άγγιξαν τους 23,5 εκατ. τόνους, ενώ τον Απρίλιο μειώθηκαν περαιτέρω, κατά 20%, φτάνοντας τους 18,7 εκατ. τόνους, το χαμηλότερο μηνιαίο επίπεδο από τότε που η Refinitiv ξεκίνησε να συλλέγει αντίστοιχα στοιχεία (Ιανουάριος 2015).

Για το πρώτο τετράμηνο του 2019 οι εξαγωγές της Βραζιλίας κυμάνθηκαν στους 97,2 εκατ. τόνους, συγκριτικά με τους 111,9 εκατ. τόνους την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Η συνολική μείωση των εξαγωγών των δύο μεγαλύτερων παραγωγών σιδηρομεταλλευμάτων του κόσμου ανήλθε σε 35,7 εκατ. τόνους τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.