«Ένεση ρευστότητας» της Σεούλ στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία

«Ένεση ρευστότητας» της Σεούλ στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία

97
«Ένεση ρευστότητας» της Σεούλ στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία

To υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την Τετάρτη 23 Απριλίου ότι θα παράσχει ρευστότητα ύψους $61 εκατ. στα εγχώρια ναυπηγεία προκειμένου αυτά να ανακάμψουν από την δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει.

Σύμφωνα με το υπουργείο η νέα αυτή «ένεση ρευστότητας» θα βοηθήσει ώστε τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία να διεισδύσουν με μεγαλύτερες αξιώσεις στην αγορά ναυπήγησης φιλικών προς το περιβάλλον πλοίων όπως τα LNG.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Υonhap, το τελευταίο αυτό μέτρο στήριξης ακολουθεί το «πακέτο διάσωσης» ύψους $620 εκατ. της νοτιοκορεάτικης κυβέρνησης τον περασμένο Νοέμβριο για τα μικρά και τα μικρομεσαία ναυπηγεία της χώρας, καθώς αυτά πλήττονται οικονομικά από τις μειωμένες παραγγελίες για νέα πλοία.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Νοέμβριο η νοτιοκορεάτικη κυβέρνηση είχε καλέσει κρατικές και ιδιωτικές πλοιοκτήτριες εταιρείες της χώρας να προβούν σε παραγγελίες για 140 τουλάχιστον πλοία κατανάλωσης LNG μέχρι το 2025, προκειμένου να τονωθεί ο ναυπηγοκατασκευαστικός κλάδος της Νότιας Κορέας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.