Αυστραλία: Άνω κάτω η αγορά iron ore λόγω του Κυκλώνα «Βερόνικα»

Αυστραλία: Άνω κάτω η αγορά iron ore λόγω του Κυκλώνα «Βερόνικα»

80
Αυστραλία: Άνω κάτω η αγορά iron ore λόγω του Κυκλώνα «Βερόνικα»

O αυστραλιανός όμιλος Fortescue Metals παραγωγής σιδηρομεταλλεύματος αποτελεί το τελευταίο «θύμα» του Κυκλώνα «Βερόνικα» που έπληξε την δυτική Αυστραλία, καθώς σύμφωνα με έκθεση του αυστραλιανού κολοσσού οι τριμηνιαίες του εξαγωγές iron ore μειώθηκαν κατά 10% στους 38,3 εκατ. τόνους.

Ειδικότερα ο Κυκλώνας είχε σαν αποτέλεσμα την διακοπή της λειτουργίας του λιμένα Hedland για πέντε ημέρες καθώς επίσης και τον κατακλυσμό στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Fortescue που συνδέει την ενδοχώρα με τον λιμένα.

Ωστόσο σημαντικός αριθμός αναλυτών σημειώνει ότι τα κέρδη της Fortescue μακροχρόνια δεν θα επηρεαστούν καθώς οι τιμές σιδηρομεταλλεύματος θα αυξηθούν παρά το γεγονός ότι ο αυστραλιανός όμιλος αναμένει οι εξαγωγές του κατά το τρέχον οικονομικό έτος θα μειωθούν στους 165-170 εκατ. τόνους.

Τέλος να σημειωθεί ότι το αντίπαλον δέος της Fortescue Metals, η BHP, σημείωσε επίσης μειωμένη παραγωγή κατά το εν λόγω διάστημα κατά 6-8 εκατ. τόνους στους 64 εκατ. τόνους λόγω του Κυκλώνα «Βερόνικα» .

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.