Πως διαμορφώθηκαν οι αεροπορικές αφίξεις στην Ελλάδα τον Μάρτιο

Πως διαμορφώθηκαν οι αεροπορικές αφίξεις στην Ελλάδα τον Μάρτιο

78
Πως διαμορφώθηκαν οι αεροπορικές αφίξεις στην Ελλάδα τον Μάρτιο

Tην μηνιαία της έκθεση για την πορεία του εισερχόμενου τουρισμού στην χώρα μας τον περασμένο Μάρτιο εξέδωσε το Ινστιτούτο ΣΕΤΕ.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από τα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, οι αφίξεις που κατεγράφησαν το Μάρτιο του 2019 ήταν μειωμένες κατά -0,2% (-1 χιλ.) σε σχέση με το Μάρτιο του 2018. Συνολικά καταγράφηκαν 496 χιλ. αεροπορικές αφίξεις έναντι 497 χιλ. το Μάρτιο του περασμένου έτους με την μείωση αυτή να οφείλεται στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, τα οποία ,εξαιρώντας τη Θεσσαλονίκη, παρουσίασαν μείωση -27,6% καταγράφοντας 139 χιλ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις έναντι 193 χιλ. Από την άλλη οι αεροπορικές αφίξεις εσωτερικού κατέγραψαν αύξηση +6,9% ή +35 χιλ. τον περασμένο Μάρτιο έναντι τον Μάρτιο του 2018.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Μάρτιου του 2019, καταγράφηκαν 1,2 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις παρουσιάζοντας αύξηση +7,7%/+88 χιλ. επιβάτες. Ειδικότερα: τον Ιανουάριο καταγράφηκε αύξηση +10,4%/+35 χιλ. η οποία συνεχίστηκε το Φεβρουάριο με εντονότερο ρυθμό +17,8%/+54 χιλ. ενώ το Μάρτιο καταγράφεται για πρώτη φορά μείωση το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου ΣΕΤΕ.

Παράλληλα σε ό, τι αφορά τις κρατήσεις η κύρια αγορά για την Ελλάδα ήταν η γερμανική, διατηρώντας την πρώτη θέση ενώ ακολούθησε η ιταλική (από την τρίτη το Φεβρουάριο του 2019) και στην τρίτη θέση υποχώρησε η αγορά του Ην. Βασιλείου

Το πρώτο τρίμηνο του 2019, η δυάδα των προορισμών παρέμεινε αμετάβλητη για την ελληνική αγορά. Στην πρώτη θέση προτίμησης βρίσκεται η Αθήνα και στη δεύτερη θέση η Θεσσαλονίκη. Στην τρίτη θέση ανέβηκε το Ναύπλιο (σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2019) ενώ στην τέταρτη θέση για πρώτη φορά το τρέχον έτος εισέρχεται η Πάτρα ενώ στην πέμπτη θέση υποχώρησαν τα Ιωάννινα.

Φωτό: unsplash @itsdecia

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.