Το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στην Βαλτική

Το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στην Βαλτική

135
Το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στην Βαλτική

Η Γερμανία αποτελεί μία από τις χώρες που προωθούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μία απόδειξη της «πράσινης» κουλτούρας που η χώρα έχει υιοθετήσει είναι η δημιουργία ενός μεγάλου αιολικού πάρκου στην Βαλτική.

Το αιολικό πάρκο με ονομασία Arkona, αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ της γερμανικής EON SE και του νορβηγικού πετρελαϊκού και ενεργειακού κολοσσού Equinor.

Το συγκεκριμένο αιολικό πάρκο, το οποίο δημιουργήθηκε μέσα σε τρεις μήνες, βρίσκεται στις ακτές του νησιού Ρύγκεν. Αποτελείται από 60 ανεμογεννήτριες, οι οποίες μπορούν να παράγουν ενέργεια αρκετή για 400.000 νοικοκυριά. Το συγκεκριμένο αιολικό πάρκο αποτελεί το μεγαλύτερο της Βαλτικής.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας στοχεύει στην απεξάρτηση της χώρας από τον άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, στρέφοντας το ενδιαφέρον της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σήμερα εκτιμάται ότι το 40% της παραγωγής ηλεκτρισμού της Γερμανίας προέρχεται από την χρήση «καθαρών» πηγών ενέργειας, μεταξύ των οποίων και οι ανανεώσιμες πηγές.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.