Στα $71/βαρέλι η τιμή του πετρελαίου Brent

Στα $71/βαρέλι η τιμή του πετρελαίου Brent

188
Στα $71/βαρέλι η τιμή του πετρελαίου Brent

Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφώθηκαν στα $71/βαρέλι την Τρίτη 16 Απριλίου λόγω των εκτιμήσεων για υψηλά αποθέματα αμερικανικού πετρελαίου, καθώς και λόγω της ανησυχίας ότι η Ρωσία δεν θα διατηρήσει και στο μέλλον την δέσμευσή της, στο πλαίσιο της συμφωνίας του OPEC, για περικοπές στην πετρελαϊκή της παραγωγή.

Τον ερχόμενο Ιούνιο οι χώρες μέλη του OPEC αναμένεται να συναντηθούν για να συζητήσουν το ενδεχόμενο επέκτασης της συμφωνίας τους. Ωστόσο η Ρωσία, όπως αναφέρει το Tass, μπορεί να μην δεχθεί περαιτέρω περικοπές στην παραγωγής της προκειμένου να διεκδικήσει ένα μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια πετρελαϊκή αγορά.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, η συμφωνία του OPEC για περικοπές στην παγκόσμια πετρελαϊκή παραγωγή έχει ενισχύσει τις τιμές του Brent κατά 30% εντός του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, οι ανησυχίες για εκτιμώμενη μειωμένη ζήτηση λόγω επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης περιορίζει την αύξηση των τιμών.

Εν αντιθέσει οι τιμές του πετρελαίου U.S. West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκαν κατά 6 λεπτά, αγγίζοντας την Τρίτη 16/4 τα $63,46/βαρέλι.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.