H ABB θα εξοπλίσει το πρώτο κρουαζιερόπλοιο κινεζικής κατασκευής

H ABB θα εξοπλίσει το πρώτο κρουαζιερόπλοιο κινεζικής κατασκευής

222
H ABB θα εξοπλίσει το πρώτο κρουαζιερόπλοιο κινεζικής κατασκευής
Φωτό αρχείου/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπογράφοντας μια ιστορικής σημασίας συμφωνία με τη Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding Co., Ltd. (SWS), η εταιρεία ABB αναλαμβάνει να εξοπλίσει με ένα ολοκληρωμένο πακέτο ισχύος και πρόωσης το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που έχει ναυπηγηθεί ποτέ στην Κίνα.

Στο πακέτο εξοπλισμού περιλαμβάνονται δύο συστήματα πρόωσης Azipod® τα οποία μπορούν αποδεδειγμένα να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμων έως και κατά 15%, να ελαττώσουν τον παραγόμενο θόρυβο και τους κραδασμούς, ενώ διαθέτουν και δυνατότητα περιστροφής 360°. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης ένα ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρικής ισχύος με ηλεκτρογεννήτριες, γενικούς πίνακες, μετασχηματιστές καθώς και ένα σύστημα ελέγχου πρόωσης για τον έλεγχο των Azipod® από τη γέφυρα.

Φωτό: ABB
Φωτό: ABB

Το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο πρόκειται να ενισχύσει την ακμάζουσα κινεζική αγορά κρουαζιέρας, η οποία αναμένεται να ανταγωνιστεί εκείνη των Ηνωμένων Πολιτειών τις επόμενες δύο δεκαετίες, σύμφωνα με την China Cruise and Yacht Industry Association. Με τις δυνατότητες της τεράστιας καταναλωτικής αγοράς της Κίνας, καθώς και με τις ραγδαίες εξελίξεις στην εγχώρια ναυπηγική βιομηχανία, η χώρα αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλη ζήτηση για ταξίδια κρουαζιέρας μέσα στην επόμενη δεκαετία και αναμένεται να αποκτήσει μια ηγετική θέση στον κλάδο της κρουαζιέρας παγκοσμίως.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.