Αύξηση εσόδων και κερδών για την Aegean

Αύξηση εσόδων και κερδών για την Aegean

151
Αύξηση εσόδων και κερδών για την Aegean

Ανακοινώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Aegean για το 2018, όπου σημειώθηκε αύξηση 5% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, ο οποίος ανήλθε σε €1.187,4 εκ., ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε €67,9 εκ. παρουσιάζοντας αύξηση 13%.

Η βελτιωμένη αξιοποίηση του δικτύου συνετέλεσε στην αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 6% με την Aegean και την Olympic να μεταφέρουν 14 εκ. επιβάτες. Η κίνηση στο δίκτυο εξωτερικού αυξήθηκε κατά 7% σε σχέση με το 2017, φτάνοντας τους 7,8 εκ. επιβάτες ενώ αντίστοιχα στο δίκτυο εσωτερικού η αύξηση της επιβατικής κίνησης ανήλθε σε 4% φτάνοντας τους 6,1 εκ. επιβάτες. Το επίπεδο πληρότητας άγγιξε το 83,9%, ενώ ο συνολικός αριθμός πτήσεων αυξήθηκε οριακά 1% μέσα στο έτος.

Οι καθαρές λειτουργικές ροές ανήλθαν σε €86,4 εκ. Τα ταμειακά διαθέσιμα, ισοδύναμα και λοιπές χρηματοοικονομικές επενδύσεις διαμορφώθηκαν σε €290,2 εκ., μετά και την πληρωμή  προκαταβολών ύψους €47,9 εκ. για την παραγγελία των 30 αεροσκαφών της οικογένειας Airbus Α320neo.

Με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, ανέφερε σχετικά: «Το 2018 καταφέραμε να βελτιώσουμε την κερδοφορία καθώς και τις εμπορικές επιδόσεις στο δίκτυο εξωτερικού, παρά τις έντονες ανταγωνιστικές πιέσεις αλλά και τη σημαντική επιβάρυνση στο κόστος από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου. Η σταδιακή αναγνώριση της ποιότητας των υπηρεσιών μας καθώς και η συνεχής προσπάθεια για βελτίωση, στηρίζει την ανοδική μας πορεία. Παράλληλα προχωρήσαμε σε δέσμευση για σημαντικές  επενδύσεις  που θα μας επιτρέψουν να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας, σε κόστος και ποιότητα προϊόντος, αλλά και να αναπτύξουμε περαιτέρω τις δεξιότητες των ανθρώπων μας».

Για το νέο έτος το πρόγραμμα δρομολογίων της Aegean καλύπτει ένα δίκτυο 151 προορισμών, 120 εξωτερικού και 31 εσωτερικού σε 44 χώρες, ενώ αυξάνεται η συνολική προσφερόμενη χωρητικότητα στις 17,7 εκατ. θέσεις.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.