Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι το παγκόσμιο εμπόριο σιτηρών

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι το παγκόσμιο εμπόριο σιτηρών

142
Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι το παγκόσμιο εμπόριο σιτηρών

Οι προβλέψεις αναφορικά με την εξέλιξη του παγκόσμιου εμπορίου σιτηρών για την περίοδο 2018-2019 αναμένεται ότι θα κυμανθούν στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι, σύμφωνα με το τελευταίο Grain Market Report του International Grains Council (IGC), αγγίζοντας τους 367 εκατ. τόνους.

Σύμφωνα με το IGC, η παραγωγή σιτηρών σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται να μειωθεί σε χαμηλά τριετίας, φτάνοντας τους 2,121 δις τόνους.

Αναφορικά με τις σημερινές εκτιμήσεις του IGC για το 2018-2019 το παγκόσμιο εμπόριο σιταριού θα μειωθεί κατά 5 εκατ. τόνους και θα αγγίξει τους 170 εκατ. τόνους, ενώ αντίθετα το εμπόριο καλαμποκιού θα ανέλθει σε 160 εκατ. τόνους, αύξηση κατά 8 εκατ. τόνους σε σχέση με την περίοδο 2017- 2018. Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι εκτιμάται ότι θα βρεθεί το εμπόριο ρυζιού, αγγίζοντας τους 47 εκατ. τόνους.

Αναφορικά με το καλαμπόκι, ώθηση θα δοθεί στην παραγωγή του από τις χώρες της Ε.Ε., την Ινδία και την Ρωσία, οι οποίες θα αντισταθμίσουν την μειωμένη παραγωγή από Παραγουάη και Νότια Αφρική.

Σε ό,τι αφορά το ρύζι, η παραγωγή του εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί μεν από την Ινδία και το Πακιστάν, ωστόσο θα αντισταθμιστεί από τις μειωμένες καλλιέργειες στην Βραζιλία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.