Ενισχύει την θέση της στην Κίνα η Costa Cruises

Ενισχύει την θέση της στην Κίνα η Costa Cruises

94
Ενισχύει την θέση της στην Κίνα η Costa Cruises

Τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri παρέδωσαν πρόσφατα στην Costa Cruises, θυγατρική εταιρεία της Carnival Corporation, το κρουαζιερόπλοιο «Costa Venezia».

To «Costa Venezia» αποτελεί το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της Costa Cruises το οποίο έχει ναυπηγηθεί αποκλειστικά για τις ανάγκες της κινεζικής αγοράς, ενισχύοντας την θέση της ιταλικής εταιρείας κρουαζιέρας στην Κίνα.

Το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο εντάσσεται στο σχέδιο ανανέωσης του στόλου της Costa Cruises με επτά νέα πλοία έως το 2023, συνολικής αξίας άνω των 6 δις ευρώ.

Το «Costa Venezia» έχει χωρητικότητα 135.500 τόνους, μήκος 323 μ. και πλάτος 37 μ., ενώ έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει πάνω από 5.200 επιβάτες. Επιπλέον αναμένεται να αποτελέσει το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα κρουαζιερόπλοιο της Costa Cruises το οποίο θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες στην Κίνα.

Από την μεριά των Fincantieri ο CEO των ναυπηγείων κ. Giuseppe Bono, επεσήμανε ότι η ναυπήγηση του «Costa Venezia» αποκλειστικά για την κινεζική αγορά και η απασχόληση του πλοίου στην Κίνα αναμένεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην μακροχρόνια πορεία των ιταλικών ναυπηγείων.

Αναφορικά με την Costa Cruises, εντός του 2019 αναμένεται να παραλάβει το «Costa Smeralda», το οποίο θα καταναλώνει ως καύσιμο LNG, ενώ μέσα στο 2020 θα ενταχθεί στον στόλο της το αδελφό πλοίο του «Costa Venezia» το οποίο αναμένεται να προοριστεί επίσης για την κινεζική αγορά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.