ΟΠΕΚ και Τραμπ διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το πετρέλαιο

ΟΠΕΚ και Τραμπ διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το πετρέλαιο

80
ΟΠΕΚ και Τραμπ διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το πετρέλαιο

O Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «ξαναχτύπησε» μέσω Twitter την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου ζητώντας αυτή τη φορά από τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ να μειώσουν τις τιμές πετρελαίου.

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε οι τιμές της  βενζίνης έχουν αυξηθεί σημαντικά με τα μέλη του ΟΠΕΚ να μην κάνουν το παραμικρό προκειμένου να αντιστραφεί η τάση αυτή. Την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου ο Αμερικανός Πρόεδρος ζήτησε από τα μέλη του ΟΠΕΚ να τερματίσουν τη συμφωνία για τις περικοπές στην προσφορά και να «χαλαρώσουν» καθώς οι τιμές του πετρελαίου έχουν πάρει την ανιούσα.

Από την πλευρά του ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας, Χαλίντ αλ Φαλίχ, θέλοντας να απαντήσει στις παραινέσεις Τραμπ σημείωσε ότι «αντιμετωπίζουν χαλαρά» την τοποθέτηση Τραμπ.

Τέλος ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Μοχάμαντ Μπάρκιντο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC τόνισε ότι οι αποφάσεις του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του (Ρωσία) αποδείχτηκαν σωτήριες για την παγκόσμια αγορά πετρελαίου, η οποία κινούνταν προς πλήρη κατάρρευση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.