Η «Ωκεανίς» κρατά δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Η «Ωκεανίς» κρατά δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

131
Η «Ωκεανίς» κρατά δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Από εχθές έχουν προκληθεί σημαντικά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες της χώρας καθώς ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι «σαρώνουν» όλα σχεδόν τα πελάγη της  χώρας.

Οι ριπές των ανέμων φτάνουν τα 9 μποφόρ και στο Αιγαίο όπως και στον Κορινθιακό τοπικά ακόμη και τα 10, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στις θάλασσες έχει τεθεί σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Επίσης, έχει διακοπεί η σύνδεση και με τα νησιά του Αργοσαρωνικού και της Σαλαμίνας.

Κλειστές είναι εξάλλου οι γραμμές Αγ. Μαρίνας-Νέας Στύρας, Ρίου-Αντιρρίου, Βόλου-Σποράδων, Κυλλήνης-Ζακύνθου, Κυλλήνης-Κεφαλονιάς, Κεραμωτής Καβάλας-Λιμένα Θάσου, Πρίνου-Θάσου και Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης.

Επίσης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ τα δρομολόγια των πλοίων στη γραμμή Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας θα εκτελούνται μόνο μέχρι τις 9 το πρωί.

Για την καλύτερη και έγκαιρη ενημέρωση, οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν είναι καλό να επικοινωνούν πρώτα με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο αναμένεται διατήρηση της κακοκαιρία κυρίως στην κεντρική, ανατολική και νότια χώρα και στο Αιγαίο, σήμερα Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Χιονόνερο θα εκδηλωθεί στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται κατά περιόδους στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Εύβοιας καθώς και στα νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου. Στη Δυτική Ελλάδα αναμένονται βροχές τοπικού χαρακτήρα κυρίως στο Κεντρικό Ιόνιο και στη Δυτική Στερεά, με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στη Βόρεια Ελλάδα θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα, με περισσότερα φαινόμενα στη Δυτική Μακεδονία.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.