Σε σημαντικές ανακατατάξεις προχωρά η Maersk

Σε σημαντικές ανακατατάξεις προχωρά η Maersk

190
Σε σημαντικές ανακατατάξεις προχωρά η Maersk

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της 17ης Αυγούστου 2018, το Διοικητικό Συμβούλιο της A.P. Møller – Mærsk A/S (APMM) αποφάσισε την έναρξη του «διαζυγίου» με την Maersk Drilling Holding A/S (Maersk Drilling) και την ένταξη όλων των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων της τελευταίας σε μια νέα εταιρεία που θα φέρει το όνομα «Τhe Drilling Company of 1972 A/S” (Maersk Drilling Listco)».

Κατά συνέπεια οι μετοχές της νέας εταιρείας, που θα δραστηριοποιείται στον τομέα των θαλάσσιων γεωτρήσεων, όπως μαρτυρά και το όνομά της, θα ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται στο Nasdaq Copenhagen.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δανέζικου κολοσσού με αφορμή τα οικονομικά του αποτελέσματα, το spin-off της Maersk Drilling Holding θα πραγματοποιηθεί ουσιαστικά τον Απρίλιο και κατά αυτόν τρόπο η Maersk θα επικεντρωθεί πλέον μόνο στον τομέα των μεταφορών και των logistics.

Nα σημειωθεί τέλος ότι τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της A.P. Moller – Maersk διαμορφώθηκαν στα $3,8 δις το 2018 ενώ στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι τα αυξημένα κόστη για καύσιμα, οι εμπορικές κυρώσεις και η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας αποτελούν τις κυριότερες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο δανέζικος κολοσσός το 2019.

 

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.