Στα χέρια της DP World περνάει η P&O Ferries

Στα χέρια της DP World περνάει η P&O Ferries

152
Στα χέρια της DP World περνάει η P&O Ferries

Ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές τερματικών σταθμών λιμένων στον κόσμο, η DP World, με έδρα στο Ντουμπάι, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εξαγοράσει την βρετανικών συμφερόντων P&O Ferries, έναντι $421 εκατ.

Η P&O Ferries δραστηριοποιείται στην αγορά των RO-RO, ενώ αποτελεί επίσης πάροχο υπηρεσιών logistics.

Η βρετανικών συμφερόντων εταιρεία διαθέτει στόλο από 21 πλοία κατηγορίας RO-RO, τα οποία πραγματοποιούν δρομολόγια σε πορθμιακές γραμμές μεταξύ 11 λιμένων στην Βόρεια Θάλασσα και στην Ιρλανδική Θάλασσα.

Ο πρόεδρος και CEO της DP World, Sultan Ahmed Bin Sulayem, εξέφρασε την ικανοποίησή του αναφορικά με την εν λόγω εξαγορά και επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση της DP World εναρμονίζεται με την στρατηγική της να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε άλλους τομείς, να ενισχύσει την ποιότητα των υπηρεσιών της και να ενδυναμώσει την θέση της στον τομέα των logistics σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι οι καλές οικονομικές επιδόσεις της P& O Ferries τα τελευταία χρόνια θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της αποδοτικότητας των υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της η DP World.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.