Απεργιακές κινητοποιήσεις στα ναυπηγεία της DSME

Απεργιακές κινητοποιήσεις στα ναυπηγεία της DSME

97
Απεργιακές κινητοποιήσεις στα ναυπηγεία της DSME

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) καθώς αντιτίθενται στην προτεινόμενη εξαγορά των εν λόγω ναυπηγείων από την Hyundai Heavy Industries (HHI).

Οι απεργίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν τροχοπέδη για την επίτευξη συμφωνίας εξαγοράς της DSME από τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της Ν. Κορέας, την HHI.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Yonhap News Agency, πάνω από το 90% του σωματείου εργαζομένων της DSME, το οποίο αποτελείται από 5.600 μέλη, έχουν ψηφίσει υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων. Ωστόσο ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα πραγματοποιηθούν οι εν λόγω απεργίες.

Η HHI έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της να εξαγοράσει από την Korea Development Bank το 55,7% των μετοχών της DSME, δημιουργώντας, εφόσον επιτευχθεί η εξαγορά, έναν ναυπηγικό γίγαντα, ο οποίος κατέχει σήμερα το 21,2% των παγκόσμιου βιβλίου παραγγελιών για νέα πλοία.

Ωστόσο η εν λόγω εξαγορά έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων τόσο στην DSME όσο και στην HHI καθώς είναι μεγάλος ο κίνδυνος μαζικών απολύσεων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.