Νέες επιχειρηματικές κινήσεις από την Diana Shipping

Νέες επιχειρηματικές κινήσεις από την Diana Shipping

526
Νέες επιχειρηματικές κινήσεις από την Diana Shipping

Η Diana Shipping ανακοίνωσε ότι μέσω δύο θυγατρικών της εταιρειών προχώρησε σε πώληση δύο πλοίων της, των «M/V Danae» και «M/V Dione», ναυπηγημένα το 2001, έναντι $7,2 εκατ., έκαστο.

Το «M/V Danae» αναμένεται να παραληθεί από τους νέους ιδιοκτήτες του στις 28 Ιουνίου 2019, ενώ το «M/V Dione» στα μέσα του ερχόμενου Απριλίου.

Μετά την ολοκλήρωση της πώλησης των δύο πλοίων, ο στόλος της Diana Shipping θα αποτελείται από 46 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου (4 Newcastlemax, 14 Capesize, 5 Post-Panamax, 5 Kamsarmax and 18 Panamax), συνολικής χωρητικότητας  5,7 εκατ. τόνων και με μέσο όρο ηλικίας τα 9,26 έτη.

Επιπλέον η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μέσω μιας θυγατρικής της υπέγραψε συμφωνία για την χρονοναύλωση του Panamax της «M/V Crystalia», από την Glencore Agriculture B.V. έναντι των $10.500/ημέρα για περίοδο 14 έως και 17 μηνών.

Η Glencore Agriculture B.V. επιπρόσθετα έχει συνάψει συμφωνία χρονοναύλωσης και με μία άλλη θυγατρική εταιρεία της Diana Shipping αναφορικά με το «M/V Maera», κατηγορίας Panamax, για περίοδο 14 μηνών, με ημερήσιο ναύλο $7.000 για τις πρώτες 45 ημέρες και $9.450/ημέρα για την υπολειπόμενη περίοδο.

Τα έσοδα της Diana Shipping από τις χρονοναυλώσεις των δύο παραπάνω πλοίων αναμένεται ότι θα κυμανθούν στα $8,27 εκατ.

Φωτό: Diana Shipping

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.