Οι μεταφορές έρμαιο της γενικής απεργίας στο Βέλγιο

Οι μεταφορές έρμαιο της γενικής απεργίας στο Βέλγιο

80
Οι μεταφορές έρμαιο της γενικής απεργίας στο Βέλγιο

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές, στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, στα σχολεία, στα νοσοκομεία ακόμη και στα εμπορικά καταστήματα του Βελγίου διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, είχε σαν αποτέλεσμα η χώρα να «βραχυκυκλώσει» την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου.

Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει κατά συνέπεια το λιμάνι της Αμβέρσας, στο οποίο καταγράφηκαν σημαντικές καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση πλοίων ενώ σημαντικός αριθμός κατευθύνθηκε προς γειτονικά λιμάνια προκειμένου να αποφύγουν τη συμφόρηση στον βελγικό λιμένα.

Την ίδια στιγμή δεν πραγματοποιήθηκε καμία πτήση από και προς το Βέλγιο και είναι χαρακτηριστικό ότι η Brussels Airlines προχώρησε στην ακύρωση 222 πτήσεων με τα βελγικά ΜΜΕ να σημειώνουν ότι περίπου 80.000 επιβάτες θα επηρεαστούν από την γενική απεργία.

Τέλος και οι σιδηροδρομικές μεταφορές επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της εθνικής εταιρείας σιδηροδρόμων περίπου το 50% των δρομολογίων ακυρώθηκαν.

Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.