Οργισμένη αντίδραση της Τεχεράνης για το «stop» Ελλάδας και Ιταλίας στις εισαγωγές...

Οργισμένη αντίδραση της Τεχεράνης για το «stop» Ελλάδας και Ιταλίας στις εισαγωγές αργού

638
Οργισμένη αντίδραση της Τεχεράνης για το «stop» Ελλάδας και Ιταλίας στις εισαγωγές αργού

Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν άσκησε δριμεία επίθεση σε Ελλάδα και Ιταλία για το γεγονός ότι έχουν πάψει να αγοράζουν ιρανικό αργό παρά τις αμερικανικές απαλλαγές διάρκειας 180 ημερών.

Πιο συγκεκριμένα ο Bijan Zanganeh τόνισε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο του Ιράν, ISNA, την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου ότι καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν εισάγει ιρανικό αργό με εξαίρεση την Τουρκία, ενώ Ελλάδα και Ιταλία δεν έχουν δώσει σαφή απάντηση για την απόφασή τους να διακόψουν τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν.

Παράλληλα ο Ιρανός υπουργός επεσήμανε ότι αμερικανικές κυρώσεις προς την Τεχεράνη ήταν περισσότερο επώδυνες απ’ ότι ο πόλεμος μεταξύ Ιράν και Ιράκ την δεκαετία του 1980 και συμπλήρωσε ότι το Ιράν δεν θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να συρρικνώσει περαιτέρω τις εξαγωγές πετρελαίου του.

Να σημειωθεί τέλος ότι στις αρχές Νοεμβρίου 2018, η Ουάσιγκτον έδωσε απαλλαγή 180 ημερών σε Ελλάδα, Ιταλία, Ινδία, Τουρκία, Κίνα, Ιαπωνία, Ν. Κορέα και Ταϊβάν αναφορικά με τις εισαγωγές τους ιρανικού πετρελαίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.