«Αδιάκοπη» η παραγωγή του Yamal LNG

«Αδιάκοπη» η παραγωγή του Yamal LNG

234
«Αδιάκοπη» η παραγωγή του Yamal LNG

Τους 10 εκατ. τόνους άγγιξε η παραγωγή φυσικού αερίου από το ενεργειακό έργο Yamal LNG, το οποίο βρίσκεται στη Sabetta στον Αρκτικό Ωκεανό.

Το Yamal LNG project, συνολικής αξίας τουλάχιστον $27 δις, αποτελεί έργο της ρωσικής Novatek καθώς και της γαλλικής Total, της κινεζικής China National Petroleum Corp και του κινεζικού επενδυτικού ταμείου Silk Road Fund.

Η λειτουργία του Yamal LNG ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2017 με τις ευλογίες του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ το 2019 εκτιμάται ότι θα τεθεί σε πλήρη ισχύ το έργο με την ολοκλήρωση της κατασκευής της τρίτης γραμμής παραγωγής του.

Η συνολική χωρητικότητα των τριών γραμμών παραγωγής του Yamal LNG εκτιμάται ότι θα αγγίζει τους 16,5 μετρικούς τόνους/ανά έτος.

Το Yamal LNG θεωρείται ως το μεγαλύτερο ενεργειακό έργο της Ρωσίας, ενώ εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύει το 5% της παγκόσμιας ενεργειακής αγοράς.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.