Η Ινδία δεν μπορεί να απεξαρτηθεί από τον άνθρακα;

Η Ινδία δεν μπορεί να απεξαρτηθεί από τον άνθρακα;

101
Η Ινδία δεν μπορεί να απεξαρτηθεί από τον άνθρακα;

Έχει πλέον καταστεί σαφές ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες θα οδηγήσουν στο μέλλον τις εξελίξεις στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Ινδία, η οποία επενδύει στην χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με στόχο την μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων στην χώρα και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της και όχι μόνο.

Η κυβέρνηση της Ινδίας έχει θέσει ως στόχο μέχρι τον Μάρτιο του 2022 η παραγωγή «καθαρής» ενέργειας της χώρας να αγγίξει τα 175 Gigawatts.

Σύμφωνα με μελέτη της BloombergNEF, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2018, υπολογίστηκε ότι περίπου 71 GW ηλεκτρικής ενέργειας στην Ινδία προήλθαν από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2018 οι επενδύσεις της χώρας σε ανανεώσιμες πηγές, ιδιαίτερα σε ηλιακή ενέργεια, άγγιξαν τα $7,4 δις.

Ωστόσο η Ινδία φαίνεται ότι δεν είναι έτοιμη να εγκαταλείψει τον άνθρακα. Παρά το γεγονός ότι έχει μειωθεί σημαντικά η χρήση του άνθρακα στην χώρα, ωστόσο τα ¾ των ενεργειακών αναγκών της χώρας εξαρτάται από αυτόν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.