Στόχος για την Κίνα η ενεργειακή αυτάρκεια

Στόχος για την Κίνα η ενεργειακή αυτάρκεια

117
Στόχος για την Κίνα η ενεργειακή αυτάρκεια

Ο πετρελαϊκός κολοσσός της Κίνας, CNOOC (China National Oil Offshore Corporation), ανακοίνωσε την στρατηγική του για το 2019, σύμφωνα με την οποία θέτει ως στόχο να αυξήσει την παραγωγή του από 480 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως σε 490 εκατ.βαρέλια/ημέρα.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της η CNOOC επιδιώκει να αυξηθεί η εγχώρια παραγωγή πετρελαίου στην Κίνα και η οποία θα αντιπροσωπεύει το 70% της συνολικής παραγωγής της CNOOC τα επόμενα χρόνια από το σημερινό 63%.

Διεθνείς αναλυτές, όπως η Wood Mackenzie, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση της Κίνας ασκεί πιέσεις προκειμένου η χώρα να είναι ενεργειακά αυτάρκης. Γι΄αυτόν τον λόγο αναμένεται να υπάρξουν αυξημένες επενδύσεις εντός της Κίνας από κινεζικές πετρελαϊκές εταιρείες όπως η CNOOC, η PetroChina και η Sinopec Corp. Να σημειωθεί ότι η CNOOC προχώρησε σε επενδύσεις ύψους $4 δις το τέταρτο τρίμηνο του 2018, συγκριτικά με τα $5,5 δις των τριών πρώτων τριμήνων.

Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.