Προτεραιότητα για τις ΗΠΑ η ασφάλεια στους λιμένες τους

Προτεραιότητα για τις ΗΠΑ η ασφάλεια στους λιμένες τους

53
Προτεραιότητα για τις ΗΠΑ η ασφάλεια στους λιμένες τους

Η Αμερικανική Ένωση Λιμενικών Αρχών (AAPA) σημειώνει στην τελευταία έκθεσή της «The State of Freight IV» ότι χρειάζονται κονδύλια περίπου $4 δις τα επόμενα δέκα χρόνια προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια σε κομβικής σημασίας λιμάνια.

Όπως αναφέρεται τα κεφάλαια αυτά είναι αναγκαία ώστε να αναβαθμιστούν οι λιμενικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ και να διασφαλιστεί ότι αυτές είναι εξοπλισμένες επαρκώς ώστε να αντιμετωπιστούν ζητήματα ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης έχει ξεκινήσει την πρωτοβουλία «Port Security Grant Program (PSGP)» προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προδιαγραφές ασφάλειας σε σημαντικότατους εμπορικούς θαλάσσιους λιμένες των ΗΠΑ.

Τέλος χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ετησίως η αμερικανική κυβέρνηση επενδύει στο PSGP κεφάλαια ύψους $100 εκατ. για την ασφαλή μεταφορά εμπορευμάτων, τα οποία συμβάλλουν κατά 25% στο αμερικανικό ΑΕΠ.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.