Οι κυβερνοεπιθέσεις στο στόχαστρο της Δανίας

Οι κυβερνοεπιθέσεις στο στόχαστρο της Δανίας

82
Οι κυβερνοεπιθέσεις στο στόχαστρο της Δανίας

To Υπουργείο Βιομηχανίας, Επιχειρήσεων και Δημοσίων Σχέσεων της Δανίας προωθεί μία νέα στρατηγική που αφορά τη ναυτιλιακή βιομηχανία της χώρας για την προώθηση της κυβερνοσφάλειας.

Η εν λόγω στρατηγική εντάσσεται στην ευρύτερη εθνική στρατηγική της χώρας για την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων και περιέχει μία σειρά πρωτοβουλιών με στόχο την ενίσχυση των πληροφοριακών συστημάτων και την αποτροπή ενδεχόμενων «ψηφιακών απειλών» στον χώρο της ναυτιλίας.

Η νέα στρατηγική προβλέπει επιθεωρήσεις από αρμόδιες δανέζικες αρχές σε πλοία που διέρχονται τα χωρικά ύδατα της Δανίας αλλά και την τοποθέτηση προηγμένων συστημάτων ασφάλειας σε πλοία δανέζικης σημαίας.

Επιφορτισμένη με το έργο της εφαρμογής της εν λόγω στρατηγικής πρόκειται να είναι η Ναυτιλιακή Αρχή της Δανίας η οποία έχει δημιουργήσει προς τον σκοπό αυτό μια εξειδικευμένη μονάδα με ονομασία «Danish Maritime Cybersecurity Unit».

Περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με τη νέα στρατηγική της Δανίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο.

Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.