Πρωτοποριακές λύσεις στη ναυτιλιακή βιομηχανία από την Eniram

Πρωτοποριακές λύσεις στη ναυτιλιακή βιομηχανία από την Eniram

96
Πρωτοποριακές λύσεις στη ναυτιλιακή βιομηχανία από την Eniram

Η Eniram, μια εταιρεία της Wärtsilä και η γαλλική εταιρεία εκμετάλλευσης πορθμείων La Méridionale, σημείωσαν αξιοσημείωτη πρόοδο στο κομμάτι της ψηφιοποίησης του στόλου της La Méridionale με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας διαχείρισης ενέργειας. Η συνεργασία αυτή είναι σύμφωνη με το όραμα Smart Marine της Wärtsilä, το οποίο μέσω της εκτεταμένης χρήσης της ψηφιοποίησης θα επιτρέψει την αποτελεσματική χρήση πόρων με τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Το κατηγορίας RO-PAX πλοίο ‘Piana’, το οποίο πραγματοποιεί δρομολόγια μεταξύ Μασσαλίας και Κορσικής, εξοπλίστηκε με τις λύσεις Eniram Trim και Eniram Speed τον Απρίλιο του 2017. Η περίοδος αξιολόγησης, η οποία ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2018, κατέληξε σε μια ετήσια εξοικονόμηση καυσίμου περίπου 2%, η οποία επιτρέπει την αποπληρωμή της επένδυσης σε μόλις δύο χρόνια. Η ανάλυση που πραγματοποιήθηκε έδειξε πως υπάρχει μια σαφής σχέση μεταξύ του ποσοστού χρήσης των εργαλείων βελτιστοποίησης και των εξοικονομήσεων που επιτεύχθηκαν. Επιπλέον, η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου επιτυγχάνει παράλληλα μια αντίστοιχη μείωση και στις εκπομπές καυσαερίων.

Η Eniram εξαγοράστηκε από τη Wärtsilä Corporation τον Ιούλιο του 2016 και σήμερα παρέχει στη ναυτιλιακή βιομηχανία πρωτοποριακές λύσεις για τη διαχείριση περουσιακών στοιχείων και λειτουργιών, με στόχο την μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας, της σχέσης κόστους-αποτελεσματικότητας και της συνολικής κερδοφορίας των δραστηριοτήτων των πελατών της, μειώνοντας παράλληλα τις επιβλαβείς εκπομπές.

Φωτό: Wärtsilä

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.