Το πρώτο FSRU στην Ρωσία

Το πρώτο FSRU στην Ρωσία

202
Το πρώτο FSRU στην Ρωσία
Φωτό αρχείου/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρόσφατα εγκαινιάστηκε από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ένας νέος τερματικός σταθμός εισαγωγής και αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Βαλτική Θάλασσα.

Ο νέος τερματικός σταθμός, ετήσιας χωρητικότητας 2,7 δις κυβικών μέτρων, ο οποίος θα τεθεί υπό τη διαχείριση της Gazprom, διαθέτει μια προβλήτα η οποία προστατεύεται από έναν κυματοθραύστη.

Στον εν λόγω τερματικό σταθμό θα προσεγγίζει το FSRU (Floating Storage and Regasification Unit) «Marshal Vasilevsky», το οποίο αποτελεί το πρώτο FSRU της Ρωσίας. Το «Marshal Vasilevsky» θα επαναεριοποιεί το LNG που παραλαμβάνεται δια θαλάσσης, το οποίο στη συνέχεια θα μεταφέρεται στον τερματικό σταθμό μέσω του οποίου θα καλύπτονται οι ενεργειακές ανάγκες των κατοίκων της Καλίνινγκραντ.

Το νέο FSRU έχει μήκος 300 μ., πλάτος 46,5 μ. και χωρητικότητα 174.000 τόνων LNG.

Ο κ. Igor Safonov, Γενικός Διευθυντής της Gazprom, επεσήμανε ότι ο τερματικός σταθμός έχει κατασκευαστεί 5 χλμ. από τις ακτές της Καλίνινγκραντ και διαθέτει βάθος 19 μ. για την εξυπήρετηση μεγάλων σε χωρητικότητα δεξαμενόπλοιων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.