«Ευάλωτη» στην κλιματική αλλαγή η Αφρική

«Ευάλωτη» στην κλιματική αλλαγή η Αφρική

99
«Ευάλωτη» στην κλιματική αλλαγή η Αφρική

Η Αφρική βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα αναφορικά με την κλιματική αλλαγή καθώς οι ταχύτατα αναπτυσσόμενες περιοχές στην εν λόγω ήπειρο απειλούνται από τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του World Economic Forum υπολογίζεται ότι 86 από τις 100 πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενες χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκονται στην Αφρική, όπου καταγράφονται υψηλά ποσοστά γεννήσεων, άνοδος του βιοτικού επιπέδου, ανάδειξη εμπορικών κόμβων κ.ά.

Ωστόσο οι υψηλές τιμές του υδράργυρου που οδηγούν σε άνοδο την στάθμη των θαλασσών και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που καταλήγουν σε πλημμύρες ή ξηρασίες θα επηρεάσουν δυσμενώς βασικούς τομείς της οικονομίας των χωρών, όπως η υγεία.

Σύμφωνα με έρευνα της συμβουλευτικής εταιρείας Verisk Maplecroft στο Ηνωμένο Βασίλειο η Αφρική αποτελεί την πιο «ευάλωτη» ήπειρο σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής, παρά το γεγονός ότι εκτιμάται ότι συνεισφέρει σε μειωμένο βαθμό στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.