Βραζιλία: Σόγια και καφές VS καλαμπόκι και ζάχαρη.. σημειώσατε 1

Βραζιλία: Σόγια και καφές VS καλαμπόκι και ζάχαρη.. σημειώσατε 1

68
Βραζιλία: Σόγια και καφές VS καλαμπόκι και ζάχαρη.. σημειώσατε 1

Οι Βραζιλιάνοι γεωργοί θα θυμούνται για πολύ καιρό το έτος 2018 καθώς οι εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας είχαν σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν κατακόρυφα οι πωλήσεις σόγιας, ενώ και οι εξαγωγές καφέ σημείωσαν επίσης σημαντική αύξηση με την Γερμανία και τις ΗΠΑ να αποτελούν κορυφαίους εισαγωγείς.

Πιο συγκεκριμένα, οι εξαγωγές σόγιας της Βραζιλίας ανήλθαν στους 83,3 εκατ. τόνους το 2018, παρουσιάζοντας αύξηση 23,1% σε σχέση με το 2017, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι τον Μάιο του περασμένο έτους οι εξαγωγές σόγιας από τη χώρα έφτασαν στα ιστορικά υψηλά επίπεδα των 12,35 εκατ. τόνων. Η Κίνα όπως είναι λογικό αποτέλεσε τον κορυφαίο αγοραστή βραζιλιάνικης σόγιας, απόρροια των tit-for-tat κυρώσεων με τις ΗΠΑ.

Σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές καφέ, αυτές ανήλθαν στους 30,4 εκατ. τόνους σάκους των 60 κιλών έκαστος το 2018, καταγράφοντας αύξηση 10,7% σε σύγκριση με το 2017. Στον αντίποδα, οι παραγωγοί καλαμποκιού και ακατέργαστης ζάχαρης της Βραζιλίας είδαν τις εξαγωγές να μειώνονται κατά 18,3% στους 23,9 εκατ. τόνους και κατά 21,5% στους 18,3 εκατ. τόνους, αντίστοιχα το περασμένο έτος λόγω αύξησης του μεταφορικού κόστους των φορτηγών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.