Θα προσελκύσει η «πράσινη» ναυτιλία νέες επενδύσεις;

Θα προσελκύσει η «πράσινη» ναυτιλία νέες επενδύσεις;

142
Θα προσελκύσει η «πράσινη» ναυτιλία νέες επενδύσεις;

Η ναυτιλία θα συνεχίσει να προσελκύει επενδύσεις τόσο από υφιστάμενους «παίκτες» όσο και από νέους το 2019 με την προϋπόθεση ότι αυτή (ναυτιλία) θα εκπληρώσει τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και διοικητικές ευθύνες της.

Αυτά υποστήριξε πρόσφατα με δελτίο τύπου του ο ναυτιλιακός οίκος Moore Stephens προσθέτοντας ότι στα μέσα 2018 η εμπιστοσύνη στην ναυτιλιακή βιομηχανία είχε φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, ωστόσο προς τα τέλη του ίδιου έτους υποχώρησε ελαφρά.

Παράλληλα ο Richard Greiner, Shipping & Transport Partner του Μοore Stephens σημειώνει ότι ήδη περιβαλλοντικοί κανονισμοί (ballast water management, GΗG emissions) δείχνουν το δρόμο για μια πιο πράσινη ναυτιλία, γεγονός που ωστόσο δεν σημαίνει μειωμένα κόστη για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Τέλος αναφερόμενος στις σύγχρονες προκλήσεις εκτίμησε ότι τα λειτουργικά κόστη της βιομηχανίας θα αυξηθούν το 2019 ενώ υποστήριξε ότι το Brexit θα αποβεί θετικό για την ναυτιλία του Ηνωμένου Βασιλείου και το παγκόσμιο εμπόριο θα εξακολουθήσει να δέχεται έντονες πιέσεις παρά τις συνομιλίες ΗΠΑ- Κίνας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.