Σε παραγγελίες πλοίων αξίας $15,9 δις στοχεύει η HHI

Σε παραγγελίες πλοίων αξίας $15,9 δις στοχεύει η HHI

110
Σε παραγγελίες πλοίων αξίας $15,9 δις στοχεύει η HHI

Ο ναυπηγικός όμιλος της Hyundai Heavy Industries (HHI) ανακοίνωσε ότι στόχος για το 2019 αποτελεί η εξασφάλιση παραγγελιών για νέα πλοία, συνολικής αξίας $15,9 δις από τα τρία ναυπηγεία που διαθέτει (Hyundai Heavy Industries, Hyundai Samho Heavy και Hyundai Mipo Dockyard Co.).

Κατά τη διάρκεια του 2018 τα τρία παραπάνω ναυπηγεία κατόρθωσαν να λάβουν παραγγελίες συνολικής αξίας $13,7 δις, ξεπερνώντας τον ετήσιο στόχο που είχαν θέσει ($13,2 δις).

Υψηλόβαθμο στέλεχος της HHI σύμφωνα με δημοσίευμα της Yonhap News Agency ανέφερε ότι θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να μειωθούν τα κόστη παραγωγής στα ναυπηγεία, μέσα από την υιοθέτηση προηγμένων τεχνολογιών για να βελτιωθεί η παραγωγικότητά τους και να διατηρήσουν την κερδοφορία τους.

Συγχρόνως η Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, τα δεύτερα μεγαλύτερα ναυπηγεία της Ν. Κορέας, ανακοίνωσαν ότι ολοκλήρωσαν το 2018 με την λήψη παραγγελίας για τη ναυπήγηση ενός πλοίου μεταφοράς LNG, με τις συνολικές τους παραγγελίες για το περασμένο έτος να ανέρχονται σε 49 πλοία, συνολικής αξίας $6,3 δις.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.