Εγκαίνια για το Performance Optimisation Control Room της Columbia

Εγκαίνια για το Performance Optimisation Control Room της Columbia

195
Εγκαίνια για το Performance Optimisation Control Room της Columbia

Η εταιρεία Columbia Shipmanagement εγκαινίασε επισήμως στις 14 Δεκεμβρίου στην Κύπρο, ένα νέο υψηλής τεχνολογίας κέντρο ελέγχου απόδοσης (Performance Optimisation Control Room). Στην τελετή των εγκαινίων παρέστη και η κ. Νατάσα Πηλείδου, υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου.

Βασικός στόχος του συγκεκριμένου Control Room είναι η βελτιστοποίηση της απόδοσης. Όταν τεθεί σε πλήρη λειτουργία, το κέντρο θα είναι επανδρωμένο 24 ώρες το 24ωρο από εξειδικευμένο προσωπικό που θα εστιάζει μεταξύ άλλων στη βελτιστοποίηση της ασφάλειας στα πλοία, στις αλλαγές πληρωμάτων και της εκπαίδευσής τους, καθώς και στη βελτιστοποίηση της απόδοσης (ταχύτητα, κατανάλωση κ.ά.) και των διαδικασιών συντήρησης (συμπεριλαμβανομένης και της προληπτικής συντήρησης μέσω τεχνολογίας αισθητήρων και καμερών).

Όλες αυτές οι λειτουργίες θα υλοποιούνται στο διαδίκτυο, επιτρέποντας έτσι την απομακρυσμένη παρακολούθησή τους από τα γραφεία της Columbia αλλά και από τα γραφεία των πελατών. Το Control Room θα αποτελεί ένα διαχειριστικό κέντρο το οποίο θα συνδέεται με τα τεχνικά τμήματα, τα τμήματα πληρωμάτων και τα εμπορικά τμήματα των εταιρειών και με τις λειτουργίες τους.

Ο πρόεδρος της Columbia Mark O’Neil ανέφερε: «Το έργο αυτό αποτελεί ένα ορατό και απτό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η ψηφιοποίηση και η τεχνολογία μπορούν να αξιοποιηθούν για τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών και της διαχείρισης των πλοίων. Όχι μόνο θα μας κάνει πιο ελκυστικούς στους πελάτες μας και στους δυνητικούς πελάτες μας, αλλά θα κάνει και τους πελάτες μας πιο ελκυστικούς στην αγορά μέσω των βελτιστοποιημένων διαδικασιών τους. Το Performance Optimisation Control Room δείχνει τη δέσμευση της Columbia στους πελάτες της για την παροχή μιας απόλυτα σύγχρονης, ψηφιοποιημένης και βελτιστοποιημένης υπηρεσίας».

Φωτό: Columbia Shipmanagement

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.