Μια ιστορική απόφαση για την παγκόσμια βιομηχανία κρουαζιέρας

Μια ιστορική απόφαση για την παγκόσμια βιομηχανία κρουαζιέρας

73
Μια ιστορική απόφαση για την παγκόσμια βιομηχανία κρουαζιέρας

Η CLIA ανακοίνωσε ότι στοχεύει μέχρι το 2030 σε μείωση των αέριων ρύπων από τα κρουαζιερόπλοια κατά 40%.

Ο πρόεδρος της CLIA και πρόεδρος και CEO της Carnival Corporation, κ. Arnold Donald, επεσήμανε ότι η απόφαση αυτή αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας, καθώς αφορά μία μεγάλη δέσμευση για την προώθηση μίας πιο βιώσιμης ναυτιλίας, σε εναρμόνιση με τους στόχους του IMO.

Σε επίσημο δελτίο Τύπου της CLIA αναφέρεται ότι η προσπάθεια από τις εταιρείες κρουαζιέρας- μέλη της CLIA για μείωση των αέριων ρύπων από τα κρουαζιερόπλοια κατά 40% θα λάβει ως βάση αναφοράς τα επίπεδα των αέριων ρύπων του 2008.

Η μείωση των αέριων ρύπων θα διασφαλισθεί μέσω υπολογισμού των καυσαερίων που θα εκπέμπουν τα κρουαζιερόπλοια κατά την διάρκεια των ταξιδιών τους αλλά και όταν θα είναι ελλιμενισμένα.

Η CLIA τόνισε ότι μία λύση για την επίτευξη μείωσης των αέριων ρύπων είναι η χρήση του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου, προσθέτοντας ότι μέχρι το 2025 περίπου 25 κρουαζιερόπλοια κατανάλωσης LNG θα έχουν ναυπηγηθεί.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.